Helsingin ravintolat top-10

huhtikuu 17, 2008 at 9:03 pm 4 kommenttia

Ravintolablogi päätti koota yhteen paikkaan eri tahojen näkemyksiä Helsingin parhaista ravintoloista erilaisten (ja luonnollisesti hyvinkin eri näköisten) top-10-listojen muodossa.

Viisi tähteä -lehden Helsinki top-10 (3/2008)

Viisi Tähteä -lehti on tänäkin vuonna koonnut Suomen 50 parasta ravintolaa -listan ravintola-alan ammattilaisten perinteisen äänestyksen pohjalta. Tuosta listasta irroitettu Helsingin oma top-10 on seuraava.

1. Chez Dominique
2. Demo
3. Savoy
4. Olo
5. Postres
6. Carma
7. G.W.Sundmans
8. Ateljé Finne
9. Kuurna
10. Sasso

Eat.fi:n Helsinki top-10 (17.4.2008)

Eat.fi:n arvosteluiden (yleisarvosana, vähintään 10 ääntä saaneet, kahvilat pois jätettynä) pohjalta koottu top-10.

1. La Place
2. Ravintola Chen
3. Nanking
4. Mare Chiaro Secondo
5. Trocadero
6. Thai Fast Food Du Dii
7. Zuhat
8. Gorkha
9. La Petite Maison
10. Ravintola Töölö

City-lehden top-10 (City-lehti 1/2008)

City-lehden ravintolaäänestyksen ’paras ruoka’ -kategorian top-10-lista (yleisarvosana- tai vastaavaa listaa ei ollut).

1. Demo
2. Santa Fé
3. Manala
4. Atelje Finne
5. Colorado
6. Kuurna
7. Cantina West
8. Virgin Oil & Co.
9. Salve
10. La Famiglia

Vapaa-aikavirasto.comin top-10 (18.4.2008)

Vapaa-aikavirasto.com-sivuston arvosteluiden pohjalta koottu ruokaravintolat/Helsinki-kategorian top-10-lista.

1. Ristorante Zio Pepe
2. New Bamboo Center
3. Satkar
4. Korea House
5. Rodolfo
6. Memphis (Sokos Hotel)
7. Del Mar
8. Bullman
9. Momento
10. Slussen

Kauppalehti Option ravintola-arvosteluiden Helsinki top-10 (10.4.2008)

1. Chez Dominique
2. Savoy
3. Carma
4. Demo
5. G.W. Sundmans
6. Nokka
7. Olo
8. La Petite Maison
9. Postres
10. La Cocina

Ja vielä lisää listoja (päivityksenä tähän samaan blogientryyn) luvassa myöhemmin, jos/kun lisää sopivia listoja löytyy – samoin kuin Ravintolablogin oma top-10. Jo laitettuja listoja tullaan myös jollain aikavälillä päivittelemään.

………………………………………..

Brief in English for those none-Finnish speaking people who are googling for information about the best restaurants in Helsinki: From above you can find many kind of different Helsinki restaurant top lists, gathered from different sources (restaurant professionals voting, restaurant rating websites, magazine polls, etc.) The most guaranteed quality you’ll find from the restaurants listed on the first top 10 on this page, but some of the best price/quality values can be found from some of the restaurants listed on the other top lists. Ravintolablogi will list its own special Helsinki top 10 on this page later on as well.

Mainokset

Entry filed under: listat.

Väliaikatiedote Nuevo Latino -ravintolan kierrämme tämän tapauksen johdosta kaukaa

4 kommenttia Add your own

 • 1. Tina  |  huhtikuu 18, 2008 5:05 pm

  Interesting collection of lists! One note about the Eat.fi overall rating list–because it’s made up of food, experience and price in equal measure, that list reflects the restaurants where you’ll get the most bang for your buck. If you look at the list with the highest food rating, you’ll get more places that serve the gourmand crowd, and some of the few ethnic restaurants serving the closest thing to real ethnic food in Helsinki.

  We’ve also observed that it’s more difficult for the fine dining places to get high ratings, probably because at those prices if there is ANYTHING wrong with the meal, some customer inevitably gets outraged that they paid that much for something less than a platonic ideal. We’ve been thinking of ways to compensate for this, but haven’t come up with a good solution yet.

  Vastaus
 • 2. mirja ratilainen  |  lokakuu 20, 2009 8:43 am

  Hei!
  Seuraamme lehtenne ravintola-arvosteluja suurella mielenkiinnolla ja hyödynnämme niitä tosi paljon. On ollut aina helppo mennä oman perheen kanssa syömään ja viedä vieraita kotomaasta ja kauempaakin ruokailemaan kun tietää mitä ja millaisin palveluin voi saada. Yllättävin itsellemme ja ranskalaisille vieraillemme, vuosia, vuosia sitten, oli etanaravintola Lapinkylässä!

  Menneen kesän ja alkusyksyn aikana olemme perhesyistä johtuen matkanneet useammankin kerran Joensuuhun ja löytäneet sieltä, melkein vahingossa, aivan ihanan ruokapaikan, Kielon.

  Kaikilla hyvillä tarinoilla on surkea alku eli asuimme hotellissa, jonka ruoka oli yhtä ja samaa ja paljon suolaa. Ensimmäisenä iltana jouduimme hotellimme ruokaan tyytymään ja totesimme, että aloitamme dietiin tai teemme rannalle nuotion ja paistamme siinä kalaa, jos ei parempaa löydy. No eipä hätää, lähdimme tuon suolaisen ruoan ahdistamina iltakävelylle ja yhdessä kulmassa tämä Kielo ”kimalteli”.
  Luimme ulkopuolella olevan Menun ja päätimme, että tänne huomenna. Se käynti kannatti ja siellä olemme itsemme ravinneet ja muutamat ystävätkin sen jälkeen.
  Ruoka on todella hyvää ja kauniisti lautaselle aseteltu. Raaka-aineet tulevat lähistöltä ja niiden makua ei ole pilattu. Tarjoilu on aivan ihastuttavaa. Omistajarouva kertoo mitä lautasella on ja mistä tuote on peräisin. Voi kuulostaa pitkästyttävältä mutta sitä se ei ole. Itse allergisena arvostan suuresti tuota tietoa ja lämmintä tapaa jolla se kerrotaan. Miljöö on melko tavanomainen mutta kodikas. Ruoka on hintansa väärtti.
  Ravintolaan ei ole ihan helppo löytää ulkopaikkakuntalaisen ja paikalliset eivät ilmeisesti ole paljon ulkonasyövää laatua, joten ruuhkaksi asti sielä asiakkaita ei ole. Ehkä yliopistoväki on joltain osin löytänyt paikan.

  Toivottavasti joku teistä innostuu matkaamaan Joensuuhun työ- tai huvipohjalla ja käy maistamassa paikan ruokatarjontaa, ja kertoo siitä muillekin vaikka tässä ravintola-arviointiosiossa.

  Hyvästä ruuasta ja juomasta pitävät eivät kaikki asu kehä kolmosen sisällä joten eivät myöskään pysty käyttämään pääkaupunkiseudun ruokatarjontaa. Toisaalta pääkaupunkiseudulla asuvat liikkuvat myös kehä kolmosen ulkopuolella ja olisi varmasti kiva tietää jos jollain paikkakunnalla on yrittäjyyttä, jonka soisi tulevan laajempaan tietoisuuteen.

  Kielo sijaitsee Joensuussa Suvantokadulla.

  Ystävällisin terveisin
  Mirja ja Seppo Ratilainen

  Vastaus
 • 3. Ksenia  |  marraskuu 25, 2009 3:35 pm

  Thank you for putting these lists together! that’s really helpful!
  It would also be so great if you included the direct links to the restaurants’ websites!

  Kind regards,
  Ksenia

  Vastaus
 • 4. Heikki  |  maaliskuu 5, 2012 10:27 am

  Tämä on kyllä tosi hyvä blogi. usein jonkun ravintolan ohi ajaessa miettii että tuonnekin voisi joskus mennä. ja sitten kun on menossa syömään, ei muistu yhtään ravintolaa mieleen. Tämä yo. lista auttaa. Vaimoni jopa tulostin sen auton hanskalokeroon :)

  Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Sähköposti

ravintolablogi (ät) gmail piste com

Kategoriat

Feeds

Viimeisimmät kommentit

Heikki artikkeliin Helsingin ravintolat top-10
janica mäkiaho artikkeliin Buffalo Wings -paikat Hel…
toni artikkeliin Nuudeli Ky Nam, Helsinki
kynam artikkeliin Nuudeli Ky Nam, Helsinki
Ksenia artikkeliin Helsingin ravintolat top-10

%d bloggers like this: