Buffalo Wings -paikat Helsingissä

huhtikuu 12, 2009 at 8:45 pm 1 kommentti

1964, Anchor Bar -ravintolassa, Buffalossa, rouva Bellissimo kehitti alkuperäisen Buffalo Wings -kastikkeen. Sen jälkeen tämä herkku, uppopaistetut kanansiivet tuon tulisen kastikkeen kera, on lumonnut ihmisiä ympäri maailmaa. Koska olen itsekin suuri Buffalo Wingsien ystävä, kerään/päivitän tähän kirjoitukseen jatkossa tietoa Helsingin Buffalo Wings -tarjonnasta. Korostettakoon, että monissa paikoissa tarjoiltavilla ”kanansiivillä” ei ole mitään tekemistä aitojen Buffalo Wingsien kanssa. Aidot siivet ovat nimenomaan rapeat, uppopaistetut ja tulisessa, oranssinvärisessä Buffalo Wings -kastikkeessa uivat.

Suomessa Buffalo Wingsejä on saanut tiettävästi 1990-luvun alkupuolelta lähtien, ensimmäiseksi Tampereen seudulta. Tampere vaikuttaa edelleenkin olevan Suomen Buffalo Wings -pääkaupunki. Sieltä löytyy kaksi laajalti tunnettua siipipaikkaa: Siipiweikot ja Hook. Ensinmainittu listaa sivuillaan myös muiden paikkakuntien Buffalo Wings -paikkoja – jotka ilmeisesti kaikki tarjoavat siipensä juuri Siipiweikkojen kastikkeen kera. Tuolla listalla on tällä hetkellä kuusi paikkaa Helsingistä: Dei Piselli, Henrik, Henry’s Pub, Kannel-Cafe, Teboil Kaupintie ja Ravintola Kolme Kaisaa. Näiden lisäksi Buffalo Wingsejä sai Helsingissä vielä hiljattain parista muustakin paikasta, mutta ne ravintolat ovat sittemmin valitettavasti lopettaneet, eli tällä hetkellä nuo kuusi paikkaa ovat ainoat, mistä tiedän (tai ainakin oletan, sikäli kuin Siipiweikkojen lista on ajantasalla) Buffalo Wingsejä pääkaupungista saatavan. Itse olen näistä kuudesta ostanut siipiä vain yhdestä paikasta – joka onkin kerrassaan mainio.

Lisäkokemusten/tietojen pohjalta täydennän alla olevaa listaa jatkossa. Ravintolablogi ottaa ilolla vastaan lisä-, korjaavia ja täydentäviä tietoja lukijoiltaan tämän kirjoituksen kommenttiosastolla!

Dei Piselli
Ei mitään tietoa, mikä/missä tämä paikka on.

Henrik
Ravintola Reimarlassa. Paikan tiedot Eat.fi:ssä.
Henrikin omien www-sivujen mukaan siipiä saatavana vain alkuruokana (7,90). Ravintolablogin toimitus ei ole vielä testannut paikan siipiä.

Henry’s pub
Pub keskustassa, vanhassa linja-autoasemassa.
Vakiopaikkani BW-himon iskiessä. Takuuvarma paikka. Ainoa miinus siitä, että suurin osa siivistä yleensä aika pieniä. Rapeus ja kastike kuitenkin aina kohdallaan. Olen syönyt paikanpäällä siipiä täällä vain kerran – yleensä otan mukaan (pakkaavat setin aina kiitettävän hyvin). Monia annoskoko- ja kastikevaihtoehtoja – tarkemmat tiedot löydät Henry’s pubin www-sivuilta.

Kannel-Cafe
Paikan tiedot Eat.fi:ssä.
Ei tarkempaa tietoa tarjonnasta.

Teboil Kaupintie
Bensa-asemabaari joka tarjoaa Buffalo Wingsejä? Ei tarkempaa tietoa tarjonnasta.

Ravintola Kolme Kaisaa
Ravintola Sörnäisissä. Paikan tiedot Eat.fi:ssä.
Kolmen Kaisan omien www-sivujen mukaan siipiä saatavana kahta annoskokoa (10 tai 16 kpl) ja kahdella eri vahvuudella. Ravintolablogin toimitus ei ole vielä testannut paikan siipiä.

Osaatko täydentää listan tietoja? Tiedätkö BW-paikan Helsingistä, joka puuttuu listalta? Muuta kommentoitavaa? Kajauta kommenttiosastolla, kiitos!

Mainokset

Entry filed under: Buffalo Wings, listat.

Nuevo Latino -ravintolan kierrämme tämän tapauksen johdosta kaukaa

1 kommentti Add your own

  • 1. janica mäkiaho  |  joulukuu 5, 2011 8:51 am

    Kolme Kaisaa : Oli aivan mielettömän hyviä wingsejä. Ainoa miinus oli, että ristikkoperunat puuttuivat listalta ;)
    Siivet oli kuin Tampereen Siipiveikoissa, suosittelen tamperelaisena!!! :)

    Vastaus

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Sähköposti

ravintolablogi (ät) gmail piste com

Kategoriat

Feeds

Viimeisimmät kommentit

Heikki artikkeliin Helsingin ravintolat top-10
janica mäkiaho artikkeliin Buffalo Wings -paikat Hel…
toni artikkeliin Nuudeli Ky Nam, Helsinki
kynam artikkeliin Nuudeli Ky Nam, Helsinki
Ksenia artikkeliin Helsingin ravintolat top-10

%d bloggers like this: